Flexspecialist van het Jaar 2011
Kleurrijke mensen vergrijzen niet
rss  facebook  linkedin  twitter  YouTube
Uitzendbureau 65plus is ISO 9001 en NEN 4400-1 gecertificeerd!
Home | Nieuws | Soldaat van Oranje, meer dan een musical!

Soldaat van Oranje, meer dan een musical!

Soldaat van Oranje, meer dan een musical! Soldaat van Oranje, meer dan een musical! Soldaat van Oranje, meer dan een musical!

Fred (65), Teun (65) en Mari (66) werken via Uitzendbureau 65plus met veel plezier als portier bij de musical Soldaat van Oranje in de TheaterHangaar op vliegveld Valkenburg in Katwijk. De musical is spectaculair door de vele effecten. Theaterdirecteur Harry de Bruin legt uit waar de musical precies over gaat.

Vaderlandse geschiedenis
Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken...: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk en Vaderland? Studeer je door met je kop in het zand? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Soldaat van Oranje - De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste koninklijke onderscheiding. Zijn beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Rutger Hauer in de titelrol en is nu op vernieuwende wijze te zien als musical in de TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg in Katwijk.

In een regie van Theu Boemans en naar een script van Edwin de Vries spelen de acteurs rondom een draaiende tribune en brengen ze mede dankzij de muziek van Tom Harriman en de teksten van Pamela Phillips Oland en Frans van Deursen de indrukwekkende historie weer tot leven.

Waarom 65plus?
Theaterdirecteur Harry de Bruin vertelt waarom hij gekozen heeft om enkele functies in te laten vullen door Uitzendbureau 65plus: “voor de functie van portier is het heel erg belangrijk dat onze bezoekers zich bij aankomst direct wanen in de sfeer van de tijd waarin dit verhaal zich afspeelt.” Net als de portiers hebben dan ook alle medewerkers de voorstelling gezien en dit draagt bij aan de kwaliteit van de service die zijn mensen leveren. “Er moet een complete beleving gecreëerd worden, deze begint al op de parkeerplaats bij aankomst, maar dit verklap ik nog even niet”, vertelt Harry.

Fred, Teun en Mari staan dagelijks trots de bezoekers op te wachten in uniform voor de TheaterHangaar, waar Soldaat van Oranje speelt. De uniformen zijn een kopie van het originele uniform dat Erik Hazelhoff droeg tijdens zijn riddering (ridder der vierde klasse Militaire Willems-Orde) op 4 juni 1942. Fred, Teun en Mari hebben affiniteit met de tijd waarin het verhaal zich afspeelt en weten daarom als geen ander de juiste sfeer te creëren in en rondom de TheaterHangaar. Daarnaast letten Fred, Teun en Mari goed op de details en dat is precies wat Harry de Bruin nastreeft bij zijn personeel.

“Soldaat van Oranje is meer dan een musical”, vertelt Harry de Bruin, “het is een belangrijk geschiedenisverhaal met veel spektakel en zang. Er komen ook veel emoties los bij de bezoekers. Voor en na de voorstelling geven wij dan ook de ruimte aan de bezoekers om hun verhaal kwijt te kunnen aan ons personeel. Fred en Teun hebben hier een belangrijke taak in.”

Meer dan een voorstelling
Onze bezoekers hebben ook de mogelijkheid om vooraf aan de voorstelling iets te eten en te drinken; we hebben een kleine en een grote kaart voor elk budget. Er is echt voor elk wat wils. Daarnaast kan men ook nog de permanente tentoonstelling ‘Morgen is vandaag. Kun jij kiezen in oorlogstijd?’ bezoeken. Deze tentoonstelling geeft achtergrondinformatie over de Tweede Wereldoorlog, Engelandvaarders en het leven in bezet Nederland. Tijdens het bezoek aan de tentoonstelling wordt de bezoeker uitgedaagd om na te denken over keuzes in oorlogstijd. Deze tentoonstelling richt zich met name op leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

Omdat er 1100 bezoekers per avond het theater bezoeken is het erg belangrijk om het juiste personeel te werven en deze in te zetten waar nodig. Flexibiliteit en servicegerichtheid is wat Harry de Bruin van onze uitzendkrachten verwacht en krijgt. Naast de bijzonder mix van alle medewerkers die deze voorstelling waar maken is het meest unieke toch wel de draaiende theaterzaal in het theater. Er wordt een gevoel gecreëerd dat de verschillende scènes op het podium rondom de tribune draaien. Maar daadwerkelijk draait de tribune 360 graden zonder dat de bezoeker hier iets van merkt. Uniek in Nederland, maar ook internationaal. 

Wanneer u de voorstelling komt zien, zullen Fred, Teun en Mari u op gepaste wijze ontvangen!

www.soldaatvanoranje.nl

© Uitzendbureau 65plus | Sitemap |